mandag 16. mars 2009

Født til å voldta..

I dag - mandag morgen - startet som kjent rettsaken mot Josef Fritzl i St.Pölten. Tiltalen lyder på voldtekt, incest, slaveri, frihetsberøvelse og mord.
I april i fjor blir hele verden rystet av tragedien i Amstetten - Østerrike.
Den 74 år gamle Fritzl hadde holdt sin egen datter innesperret i kjelleren i 24 år. Fra 1989 til 2002 føder Elisabeth får sju barn i fangenskap.

Han holdt henne i fangenskap i kjelleren bak åtte låste dører. Uten at noen visste om det. Kjelleren var hans. Ingen andre fikk lov til å nærme seg en gang.
Fritzl sendte brev til seg selv og kona som skulle være fra Elisabeth, som han sto bak selv. I de brevene sto det at de ikke måtte komme å lete etter henne og at de måtte ta vare på to av barna hennes..
Opplegget ble avslørt når Elisabeths eldste datter ble alvorlig syk. Han prøvde lenge å holde henne skjult, men han klarte etterhvert å få smuglet henne ut av kjellerfengslet. Legene klarte ikke å stille diagnose på henne, og ville ha moren der. Politiet sendte derfor ut en etterlysning. Elisabeth klarte derfor å overtale Fritzl til å dra til sykehuset med ham.
Takket være et anonymt tips traff politiet de før de dro tilbake til huset. Med garanti for at Elisabeth aldri skulle se faren hennes igjen fortalte hun politiet sin skrekkelige historie. Samme kveld slo politiet til i huset i Amstetten, hvor to barn satt aleine i kjelleren. De to barna hadde aldri sett dagslys, og det hadde heller ikke moren gjort på 24 år.

Elisabeth lagde video-opptak til rettsaken - slik at hun slapp å vitne - der hun fortalte om alt som hadde skjedd i løpet av disse 24 årene. Jurymedlemmene måtte skånes og ta videoen på flere dager, fordi innholdet var så detaljert og så forferdelig.

Jeg håper virkelig han aldri ser dagslys igjen. Slik han tok friheten fra datteren sin.
Føler virkelig hat til sånne personer. Hva får en person til å gjøre noe sånn?
Som VG skriver, var han født til å voldta. Gale gale gale mann!.
Håper virkelig han aldri slipper ut igjen..
Og tenker på ofrene i denne saken, og hvordan han har ødelagt alles liv. For evig og alltid.

4 kommentarer:

lillewang sa...

Jeg er helt enig! Hva for slags grusomme mennesker er det som kan gjøre så syke tingen! Jeg blir helt kvalm, og jeg greier ikke å beskrive hvor mye jeg hater det mennekset, (selv om jeg ikke kjener han)
Han fortjener å råtne i fengsel til den dagen de drar det råtne liket han ut av kjelleren...
Syke syke syke syke syke mann!

lillewang sa...

Jeg mente til de drar det råtne liket hans ut av cella!
:P

Johnsen sa...

Kjempe bra skrevet Emilie! :D
Du tenker igjen om skriver ting som gjør bloggen din verdt å lese! ;)

Fengsel er for liten straff for folk som han. Dødsstraff er egentlig ikke noe straff i seg selv. Ja, jo, man mister jo livet, men det bryr ikke den personen seg no om etter straffen. Dødsstraff straffer de nærmeste mye mer enn forbryteren... skjønner ikke at det er no vits i å praktisere dødsstraff lengre...

Jeg og pappa har kommet frem til at straffen for voldtektsmenn, folk som berøver frihet, utøver slaveri og utfører incest bør regelrett få kappa snoppen av og deretter måtte oppleve det samme som han/hun han utsatt andre for. eneste rimelige jeg kommer på...

share your thoughts!

huff, lenge sia jeg har kommentert nå, sorry:P men får skjerpe meg fremmover;)

Emiliee sa...

synes ? :D
Takk ^^

helt enig ass. dødsstraff blir liksom alt for enkelt.

;D