søndag 7. juni 2009

Music Within

Oliver Wendell Holmes once said, "Most people go to their graves with their music still inside them."
Så akkurat på en film som het Music Within.
Den handler om Richard Pimentel. Han ble delvis døv under Vietnamkrigen (1959-1975), og det gjorde at han ble nektet å gå på collage flere steder i USA. Han ble tilbydd et stipend på en skole som har hørt hans unike evne til å holde foredrag og å stå for meningene sine. Richard ankommer skolen, for å høre av en lærer at han bør komme tilbake når "han har noe å si". Derfor blir han med i Vietnamkrigen. Der blir han delvis døv av en granat som treffer teltet han sitter i. Når han kommer tilbake til USA blir han fortalt at det er ingenting de kan gjøre for han. Det kommer aldri til å bli bra igjen. Grunnet dette er det ingen som vil ha han på hos seg på collage. Men han får en sjanse, og han møter Art. Han lider av Cerebral Parese - men det har seg slik at de to er de eneste som forstår hverandre.
Senere - når Art har bursdag, skal de feire den på eksakt fødselsdag 3.A.M på en pannekakerestaurant. Men der blir de nektet servering, grunnet Arts CP. Hun truet de med å ringe politiet, grunnet Art var den styggeste, mest ekleste mannen hun noen gang hadde sett. De nektet å gå, og ble arrestert under " the Ugly Law" som gjaldt for de innbyggerne som var "stygge". Dette gjorde at Richard startet et firma som fikk folk til å ansette folk med handikapp. Dette var en av handlingene som førte til at loven om de siviles rettigheter i USA ble vedtatt.

Oliver Wendell Holmes once said, "Most people go to their graves with their music still inside them." Richard's disabilities were permanent, but Art encouraged him not to overcome them, but to learn from them. The music that Richard found enabled him to begin a movement that culminated in the passing of the Americans with Disabilities Act. In listening to his music, Richard helped improve the lives of disabled people across the country, including his own.

Se filmen! Anbefales på det sterkeste.

Ingen kommentarer: